Onze nieuwe vestiging aan de Keizersgracht in Amsterdam!

Nieuwe kantoorlocatie midden in de hoofdstad

JuridischAdviesVoorBedrijven.nl, onderdeel van MusicaJuridica BV, opent een nieuw vestigings- en bezoekadres aan de Keizersgracht 391a, misschien wel één van de mooiste plekken in het centrum van Amsterdam. En we hebben goede koffie... Vanaf 1 juli 2018 kunt u hier terecht voor juridische intakes, inhoudelijk overleg, contractonderhandelingen, de oprichting van uw bedrijf, screening van overeenkomsten, internationaal uitrollen van uw online platform en meer. Bezoek op afspraak – gebruik het contactformulier of bel ons op 020 261 4898.

JuridischAdviesVoorBedrijven.nl, onderdeel van MusicaJuridica BV, opent nieuwe vestiging aan Keizersgracht in Amsterdam.

JuridischAdviesVoorBedrijven.nl, onderdeel van MusicaJuridica BV, opent nieuwe vestiging aan Keizersgracht in Amsterdam.

 

Representatief bezoekadres in de Amsterdamse Grachtengordel

De Keizersgracht kenmerkt zich door luxe kantoorpanden en appartementencomplexen. Het statige grachtenpand is gelegen te midden van de levendigheid en creativiteit van de 9 straatjes, om de hoek van de Leidsegracht, het Spui en de Leidsestraat.

 

Fysieke aanwezigheid is een absolute must

Mr. Mauritz Kop over de nieuwe vestiging: ‘het betreft een geweldig representatieve kantoorruimte op een fantastische locatie midden in onze hoofdstad, die bovendien zeer goed bereikbaar is. In de nabijheid van tal van internationaal opererende financiële en creatieve bedrijven, tech startups, mediabedrijven, culturele instellingen: precies onze doelgroep. Fysieke aanwezigheid bij het onderhouden van contacten met onze cliënten en zakenpartners is een absolute must. Deze vestiging, met de uitstraling en allure van de Keizersgracht maakt dat mogelijk.

Representatief bezoekadres in de Amsterdamse Grachtengordel

Representatief bezoekadres in de Amsterdamse Grachtengordel

 

Artificial intelligence (AI), Robotica en Ethereum platforms

Ook zitten we graag bovenop de nieuwste technologische ontwikkelingen, waaronder Artificial intelligence (AI), Robotica en Ethereum platforms. Hierdoor kunnen we proactief zijn in onze dienstverlening richting innovatieve startups en scaleups. Met deze tweede locatie aan de Grachtengordel zitten we nog dichter bij het vuur.

 

Terug naar onze roots

Voor mij betekent dit een terugkeer naar mijn roots. Mijn moeder is opgegroeid aan de Herengracht en ging naar het Montessori Lyceum Amsterdam. Ik speelde vroeger bes-klarinet in het Prinsengrachtensemble met mijn oom, die rechter was, op piano. Nu zitten wij aan de Keizersgracht.’

Met veel plezier geven wij lezingen, gastcolleges, juridische trainingen, workshops en postacademisch onderwijs.

Met veel plezier geven wij lezingen, gastcolleges, juridische trainingen, workshops en postacademisch onderwijs.

 

Rechtskundig adviesbureau voor MKB, multinationals, VOF, NV, eenmanszaak en BV

MusicaJuridica is hèt rechtskundig adviesbureau voor bedrijven zoals het MKB, multinationals, VOF, NV, eenmanszaak en BV, met vestigingen in Amsterdam en Herten. Wij zijn zelf een BV die bestaat uit 3 bedrijfstakken: MusicaJuridica.nl, MuziekenRecht.nl, JuridischAdviesVoorBedrijven.nl.

 

Bedrijvendesk, tech startups en internationaal zakendoen aan de Keizersgracht

Onze juridische dienstverlening bestaat uit een bedrijvendesk (voor juridisch advies aan bedrijven, waaronder tech en music startups, online platforms, webshops, MKB en multinationals), intellectueel eigendom en mediarecht (auteursrechten, naburige rechten, entertainmentrecht) en uit een onderdeel dat zich bezighoudt met Europees en internationaal recht. Wij zijn juristen met een focus op proactive lawyering en bedrijfsstrategie. Denk aan contracten opstellen, bedrijven oprichten, internationaal zakendoen en moderne bedrijfsmatige initiatieven juridisch dichttimmeren.

Dankzij ons  strategic partnership met Slijpen Legal  adviseren we ook aan concerns werkzaam in de Cosmeticabranche, de Levensmiddelensector en de Farmaceutische industrie.

Dankzij ons strategic partnership met Slijpen Legal adviseren we ook aan concerns werkzaam in de Cosmeticabranche, de Levensmiddelensector en de Farmaceutische industrie.

 

Klantenkring: Tech, Media, Food & Feed, Cosmetica, Farma

Onze klantenkring in binnen en buitenland bestaat uit online tech platforms, innovatieve apps, webwinkels, platenlabels, eventbureaus, publishers. Maar wij vertegenwoordigen ook managers, festivals, mediabedrijven en internationaal opererende multinationals. Onze legal consultancy bestaat dan uit het opstellen van sluitende licenties, NDA's en contractvoorwaarden. Of uit het oprichten van een online platform dat voldoet aan de recente Europese privacy wetgeving.

 

Strategic partnership met Slijpen Legal

Dankzij ons strategic partnership met Slijpen Legal adviseren we ook aan concerns werkzaam in de Cosmeticabranche, de Levensmiddelensector en de Farmaceutische industrie. Ook deze dienstverlening heeft een belangrijke Europese en internationale dimensie. Denk daarbij aan food startups, marktintroductie van medical devices, veiligheidsvoorschriften voor voedingsmiddelen, wetgeving inzake verzorgingsproducten, verpakkingsvoorschriften voor medicijnen en kwesties omtrent etikettering en labelling van medicatie en voedingssupplementen.

Intellectueel eigendomsrecht betekent anticiperen op technologische ontwikkelingen zoals AI, Robotica en Ethereum platforms.

Intellectueel eigendomsrecht betekent anticiperen op technologische ontwikkelingen zoals AI, Robotica en Ethereum platforms.

 

Complexe wet-en regelgeving

Net zoals ons stokpaardje intellectueel eigendomsrecht, betreft dit vakgebied zeer specialistische materie. Treffend voorbeeld daarvan is de complexe wet- en regelgeving inzake biotechnologie en genetische gemodificeerde organismen (GMO's) en de lancerings van health-apps.

 

Bedrijfsstrategie, legal terms, algemene voorwaarden en IE-rechten portfolio

Onze rol bestaat concreet uit het in orde maken van contracten, internationale licentieverlening en legal terms oftewel algemene voorwaarden. Zoals het opstellen van contracten voor Nederlandse en buitenlandse app-bouwers of game-ontwikkelaars. Of het controleren van een huurovereenkomst art. 7:230a Burgerlijk Wetboek. Ook fungeren we als sparring partner inzake een houdbare intellectuele eigendomsrechtenstrategie. Startups zoals online platforms, video on demand diensten en mediabedrijven begeleiden we bij de bedrijfsstrategie, de licenties en maximalisatie van hun IE-rechten portfolio.

Bij ons vindt u alles dat u nodig heeft op juridisch gebied voor uw bedrijf of startup onder 1 dak

Bij ons vindt u alles dat u nodig heeft op juridisch gebied voor uw bedrijf of startup onder 1 dak

 

Anticiperen op technologische ontwikkelingen

Juristen van MusicaJuridica vinden het uitdagend om te anticiperen op technologische ontwikkelingen. Neem blockchain. Een smart contract is een stukje software dat werkt als een juridisch bindende overeenkomst. Deze vorm van blockchaintechnologie is geschikt voor het registreren van eigendomsrechten, waaronder auteursrechten op creatieve voortbrengselen door collectieve rechtenorganisaties, of de rechthebbenden zelf. Of voor ticketverkoop bij concerten. Of voor handelsnamen bij de Kamer van Koophandel. Of voor onroerend goed door notaris of Kadaster. Fraude wordt daardoor veel moeilijker.

 

Lezingen, gastcolleges, juridische trainingen en postdoctoraal onderwijs

Ook ontplooien wij onderwijsactiviteiten op een aantal conservatoria en universiteiten. Denk aan het geven van lezingen, gastcolleges en postacademisch onderwijs ihkv de permanente opleiding voor de advocatuur.

Onze rol bestaat concreet uit het in orde maken van contracten, internationale licentieverlening en legal terms oftewel algemene voorwaarden.

Onze rol bestaat concreet uit het in orde maken van contracten, internationale licentieverlening en legal terms oftewel algemene voorwaarden.

 

Inhouse workshops bij bedrijven over intellectueel eigendom

Daarnaast geven wij inhouse workshops bij bedrijven, over algemene voorwaarden, auteursrechten en contractonderhandelingen. Zoals een interactieve juridische training over internationaal zakendoen en intellectueel eigendom. Daar krijgen we altijd enthousiaste reacties op.

 

Media, interviews

Omdat wij goed vindbaar zijn op internet, worden we zeer geregeld door media benaderd voor radio interviews en de geschreven pers. Inmiddels gebeurt dat zo vaak dat we hier een tamelijk strak mediabeleid op hebben ontwikkeld, dat op de website staat. Dat werkt heel goed.

 

Alles onder 1 dak

Bij ons vindt u dus alles onder 1 dak. Bij de oprichting van een webwinkel bij een online platform krijgt men namelijk al gauw te maken met zowel bedrijfsrecht, arbeidscontracten, merknaamregistratie, huurrecht, contractenrecht als algemene voorwaarden, consumentenrecht en privacywetgeving. Door de 3 bedrijfstakken kunnen wij full service bieden.

  • Bezoek op afspraak Kantoor Amsterdam - bel ons op 020 261 4898.
  • Bezoek op afspraak Kantoor Herten - bel ons op 0475 212 786.

Of stuur een email via deze link. We horen graag van u, de koffie staat klaar!

 

 

 

 

In de media content link